Coventry

Warwick Quad

Student living in a converted listed hospital

Design Brief

The Grade II listed Outpatient Clinic once framed the entrance to the former Coventry & Warwickshire Hospital and has remained a prominent landmarks since the relocation of the hospital.

The proposal combines the extension of the Outpatients Clinic with the conversion of the adjacent Nurses Home to form a coherent development for 300 students around an enclosed courtyard.

A new entrance pavilion provides a continuous streetscape, creates a sense of containment along Stoney Stanton Road and incorporates a public cafe to add an active frontage to the street scene.

Project Collaboration

The master plan for the site offers the opportunity for careful repair and adaptation of the neglected listed buildings for the future and bring vitality back to the vacant plot and its vicinity along Stoney Stanton Road.

Feldmann Architects collaborated on the project with lead consultants Marchini Curran Associates from the initial feasibility study up to the granting of planning permission.

Visuals © Feldmann Architects

If you want to discuss your project, please contact us: