The Grade II listed Outpatient Clinic and Nurses Home once framed the entrance to the former Coventry & Warwickshire Hospital and have remained prominent landmarks on the central ring road after the relocation of the hospital.

The master plan for the site offers the opportunity for careful repair and adaptation of the neglected listed buildings for the future and bring vitality back to the vacant plot and its vicinity along Stoney Stanton Road.

The proposal combines the conversion of the Nurses Home into accommodation with a new wing and an extension to the Outpatients Clinic to form a coherent development for 300 students around an enclosed courtyard.

A new entrance pavilion provides a continuous streetscape, creates a sense of containment along Stoney Stanton Road and incorporates a public cafe to add an active frontage to the street scene.

Feldmann Architects collaborated on the project with lead consultants Marchini Curran Associates from the initial feasibility study up to the granting of planning permission.
View from Stoney Stanton Road Design concept
New entrance pavilion between Outpatients Clinic and Nurses Home
Site layout and location Section through courtyard and new accommodation