The agricultural barn formed part of a disused farmstead, which fell into disrepair, and was eventually converted into a small dwelling as part of work to the entire estate.

The proposed extension will enlarge the property significantly and provide a new kitchen with dining and living area, as well as add two new bedrooms.

An important part of the project is the creation of a new walled garden, which opens out towards the sun and panoramic views across the open countryside.

The eastern side of the courtyard is framed by the weathered brickwork of the old barn, the west elevation is formed by a new wall screening the garage and to the north the brick wall inside the extension completes the enclosure.

Generous glazing to the south of the new addition will allow the atmosphere of the courtyard to extend into the interior under exposed beams of the low-pitched roof.
View of walled garden and extended barn Site layout
View from kitchen into walled garden
Design concept View of the walled garden